Microsoft Loopback adapter on VirtualPC

I finally figured out a problem with my SharePoint development image on VirtualPC. Ever since I configured it (again) a few weeks ago, I could not establish network communication between the virtual machine and the physical host. I configured the Microsoft Loopback adapter as described in various posts on the Net (such as this one, but I stillcouldn’t connect.

I stumbled on the solution earlier today. It turns out, you need to install Virtual Machine Additions for VirtualPC, and this is done while the virtual machine is running. The VMA appears as a mounted CD in the OS, and you need to run the Setup to install the additions. After I installed them, I was able to connect to my physical host.

Advertisements

0 Responses to “Microsoft Loopback adapter on VirtualPC”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




RSS Information Week Headlines

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS SharePoint Team Blog

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS InfoPath Team Blog

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Joel Oleson Blog

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Susan Hanley’s KM Blog

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Blog Stats

  • 350,836 hits

%d bloggers like this: